Гербаджийска stand-up комедия

NetNews

Илюстрация: Христо Комарницки.

Мандатът за съставяне на правителство на „Продължаваме промяната“ бе изпълнен днес и тиквата тутакси изпълзя на сцената.
В напълно защитена среда разбира се. За пореден път финансирана от клетите немски данъкоплатци, чрез фондация „Конрад Аденауер“. Гербаджийският пресконферентен стопански двор бе изпълнен с добре нагушени журналистически мисирки и напъпили за далавери млади гербери от средите на грижливо угоявания втори корумпарски ешалон.
И се впусна тиквата в шеметен монолог характеризиращ се по традиция с кухи клишета, взаимоизключващи се твърдения, комично самохвалство, безогледни лъжи, откровени глупотевини, дебелашки каламбури, плоски шегички, стари вицове , злобни закани, мутренски тарикатски муцки и конвулсии на лоясало тяло.
В днешния епизод освен традиционния за шоуто словесен тюрлю-гювеч, изпъкнаха някои особени бисери, като този, че ГЕРБ били центристка партия, въпреки, че същевременно са „десница“. Или пък, че били партия на „традиционните християнски ценности“ , но били обичали и „други религии“, като „католиците и джамиите“.
С боботещ мутробароков баритон, достигащ на моменти до прасешки фалцет и с тревожно играещи свински очички, тиквата обяви, че Рашков е комунистически терорист, Радев е диктатор, новите министри са нещастници, както и че на фамилиарно-пренебрежително наречените от него „Киро и Асен“ щял да противопостави бодри гербаджийски комсомолци с „по-добри CV-та, по-умни и по-красиви“ (неясно от кого).
Не пропусна да вмъкне, че самият той „разбирал от всичко“, но въпреки своята енциклопедичност щял великодушно да насъска за всякакви форми на саботаж по-млади от него „убавци“, щото той колкото и да е всеотдаен нямало как да огрее навсякъде.
Зад пресилено бодряшкото тиквено шоу, обаче, се беше спуснала сянката на паникьорския страх и подсъзнателното предчувствие за приближаващо възмездие. Което разбира се радваше сърцето на случайния непредубеден наблюдател.
Младите герберски пъпки, с пресилена бодрост и клакьорски ентусиазъм, натегачески кимаха слугински главички и шумно демонстрираха своята буйна младежка радост от простотията на вожда.
Шоуто приключи с характерното за тиквата скромно великодушие и почесване там, където не го сърби.
Очаквайте следващия епизод след гласуване на състава на новото правителство в Народното събрание.
От страницата на автора

Източник e-vestnik.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Откъс: Между Хитлер и Сталин – едно немско семейство в Украйна

Марк Съливан Март, 1944 г. Войските на Сталин нахлуват в Украйна. Емил и Аделине Мартел са сред множеството немски семейства, изправени пред непосилно решение – да останат там с риск да бъдат пратени в Сибир или неохотно да последват нацистите, които презират.Те вече познават ужасяващия режим на Сталин и бягството […]