Германия имала „морален дълг” към Украйна за Крим

NetNews

Украинският посланик в Германия Андрий Мелник призова Берлин да положи всички усилия за възвръщане на Крим, предаде News.bg.

По негово мнение именно Германия е тази, която имала "морален дълг" да изиграе решаваща роля по този въпрос, тъй като била отговорна пред Украйна за насилието на националсоциалистите. Посланикът отбелязал, че полуостровът е имал особено трагична съдба, която в сегашното германско общество не се помнела.

"Моралният дълг на Федералната република идва от историческата отговорност на Германия към Украйна за нацистката тирания. През миналия век Германия два пъти е окупирала Крим с военни средства", пише Мелник в статия за "Берлинер цайтунг"

Затова, смята дипломатът, Германия, като се има предвид нейното "колониално минало в Крим" и милионите украински жертви на фашистки терор, трябва да използва всички политически и икономически инструменти за възвръщането на полуострова в състава на Украйна. Крим беше окупиран от Русия през 2014 г. Украйна все още го смята за своя, но временно окупирана територия. Киев ще обсъди въпроса за възвръщането на полуострова на срещата на високо равнище "Кримската платформа", планирана за 23 август.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Съдят 40-годишна, погубила майка си в катастрофа

Окръжна прокуратура – Варна предаде на съд 40-годишната П.Ч. за причиняване на смърт по непредпазливост на пътник от управлявания от нея автомобил и две средни телесни повреди на трето лице. На 17 октомври 2019 г., П.Ч. се движела по пътя от дома си в Белослав към фериботния комплекс в града. […]