Германия и ЕК се споразумяха за процеса по отказ от автомобилите с двигатели с вътрешно горене

NetNews

Германското правителство постигне споразумение с Европейската комисия по спора относно забраната за производство на нови коли с двигатели с вътрешно горене, предаде ДПА, като се позова на представители на двете страни в преговорите.

Централната тема на спора между Брюксел и Берлин беше дали производителите на автомобили ще могат да продължат да произвеждат автомобили, които се движат с т.нар. електрогорива, и след 2035 г.

„Постигнахме споразумение с Германия за бъдещата употреба на електрогорива в автомобилите“, написа в „Туитър“ заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс.

„Сега ще работим за това правилата, съдържащи стандартите във връзка с въглеродния диоксид при автомобилите, да бъдат приети възможно най-скоро“, изтъкна Тимерманс.

„Автомобили с двигатели с вътрешно горене ще могат да бъдат използвани и след 2035 г., ако се движат само с горива, които са неутрални от гледна точка на въглеродния диоксид“, заяви германският транспортен министър Фолкер Висинг.

Източник Mediapool.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кирова: Не е построен един километър път

Снимка: БГНЕС „Когато говоренето и писането на писма не дадат резултат, съм се научила да предприемам действия. Когато резултатът не идва лесно, първо търся съмишленици. След това ги събирам и формулираме целите си. Започваме да правим всичко, както е необходимо – по ред и закон“. Това заяви пред bTV Росица […]