Германия предложи танкове на Украйна

NetNews

Германският производител на оръжия „Райнметал“ е предложил да продаде 88 бойни танка „Леопард“ втора употреба на Украйна. Офертата видимо включва обучение в Германия, резервни части и боеприпаси, показват документи, с които се запозна ДПА.

Консервативният вестник „Велт“ пръв съобщи за възможната продажба. Според вестника миналата седмица е била внесена молба в Министерството на икономическите въпроси да бъде одобрена доставката. Германското правителство е получило от „Райнметал“ още една молба – за доставка на 100 бронетранспортьора „Мардер“ на Украйна, предаде БТА.

Правителственият говорител Щефен Хебещрайт заяви, че скоро ще бъде взето решение. „Велт“ съобщава също така, че компанията „Краус-Мафей Вегман“ иска да достави 100 самоходни гаубици, способни да поразяват мишени на 40 км. Директната доставка на танкове от Германия на Украйна е полемична тема в тройната коалиция на канцлера Олаф Шолц, отбеляза ДПА.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Китай строи уникален град в града

Основната характеристика на новия град ще бъде липсата на пътна комуникация, както и съвременни енергоспестяващи технологии. Зеленият град в града трябва да бъде завършен за слок от седем години. Net City е с размерите на Монако. Градът ще включва офис център, жилищен район, училища, магазини и друга необходима инфраструктура. Броят […]