Германия съди мъж, обвинен за нападение с гранатомет в Сирия

NetNews

Мъж, обвинен, че е стрелял с гранатомет по група цивилни в Сирия преди осем години, убивайки най-малко седем души, беше изправен днес пред съд в Германия, предаде Асошиейтед прес.

При нападението през 2014 г. също така са били ранени най-малко трима души, включително 6-годишно дете.

Подсъдимият, идентифициран като Муфак Ал Д., се яви пред регионален съд в Берлин по обвинения във военни престъпления, предумишлено убийство, опит за предумишлено убийство и нанасяне на телесна повреда. Прокуратурата заяви, че 55-годишният сириец е стрелял с гранатомет срещу хора, чакащи за хранителни помощи в квартала „Ярмук“ в Дамаск, където живеят голям брой палестински бежанци.

Твърди се, че обвиняемият е член на Движението за свободна Палестина, а преди това е бил част от Народното движение за освобождение на Палестина – Общо командване. От юли 2013 до април 2015 г. тези организации са упражнявали контрол върху бежанския лагер в Ярмук от името на сирийското правителство.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Актьорът Валери Йорданов вече е и писател

Актьор, режисьор, сценарист, а вече и писател. Това е Валери Йорданов, познат на театралната публика най-вече с ролята си в „Хъшове“, а на почитателите на българското кино – от изявите си пред и зад камерата в „Кецове“. Той ще представи дебютната си книга „Гризачи“ по време на празниците на изкуствата […]