Германия увеличава хуманитарната помощ за палестинците с 38 милиона евро

NetNews

Германия увеличава хуманитарната си помощ за палестинските територии с още 38 милиона евро предвид страданията на цивилното население в ивицата Газа, предаде breakinglatest.

Министърът на външните работи Аналена Бербок обяви това в събота след разговор с палестинския премиер Мохамед Щайе в Рамала на Западния бряг. Това означава, че Германия ще предостави общо над 160 милиона евро за палестинските територии тази година.

„Всеки живот струва еднакво. И всеки човек в Израел и всеки човек в Палестина има право да живее в мир и сигурност“, подчерта зеленият политик. Хуманитарните паузи са важна първа стъпка за хората от Газа. „Те трябва да бъдат допълнително разширени“, настоя федералният външен министър. По-специално болниците в северната част на ивицата Газа също трябва да имат сигурност на доставките.

По-късно Бербок пожела да се срещне с израелския външен министър Ели Коен и опозиционния лидер Яир Лапид в крайбрежния метрополис Тел Авив. Беше предвиден разговор и с опозиционния политик Бени Ганц, който е член на военния кабинет на премиера Бенямин Нетаняху.

Пътуването на Бербок ще се съсредоточи върху положението на заложниците на Хамас, хуманитарното положение на цивилните в ивицата Газа и възможен бъдещ мир чрез решение с две държави. Бербок е в Израел и региона на Близкия изток за трети път след терористичната атака на ислямистката групировка Хамас на 7 октомври

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Освободиха заподозрян за убийството на ръководителя на синагогата в Детройт Саманта Уол

Заподозрян за убийството на ръководителката на синагогата в Детройт Саманта Уол е освободен, потвърди в събота адвокатът на заподозрения, предаде cbsnews.com. Адвокат на заподозрения отказа да коментира повече случая, освен че потвърди за освобождаването на заподозреният. В сряда, 8 ноември, полицията в Детройт съобщи, че по случая има арестуван в […]