Говорителят на Светия Синод: От Москва зависи отварянето на Руската църква у нас

NetNews

Светият Синод изразява надежда храмът да бъде отворен в най-скоро време, но това не е в компетенциите и правомощията на Българската православна църква. Решението вероятно е на Московския патриарх, който трябва да изпрати нов представител на своята в църква в България, за да може да бъде отворен храма и да функционира отново.

Това каза пред БНТ говорителят на Светия Синод – старозагорският митрополит Киприян.

Той каза, че след отварянето на църквата ще могат да влязат български свещеници отново там. По отношение на вчерашното заседание на Светия Синод вчера Киприян заяви, че е имало и митрополити с различни мнения.

След като излязохме със становище и с решение на Светия синод, който беше оповестен в патриаршеския двор, имаше и митрополити, които имаха различни мнения, но излязохме с единодушно мнение с изключение на видинския митрополит, който остана с особено мнение, каза още той.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Три отлични новини в ЦСКА

Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро е получил три добри новини в навечерието на вечното дерби с Левски, съобщи БЛИЦ. Късно снощи той е бил информиран, че контузията на Марселино Кареасо от успеха в Пловдив над местното Локо (2:0) не е изобщо притеснителна. Колумбиецът ще е на линия за битката […]