Голям гуляй на феновете на Звезда завърши с над 100 арестувани (ВИДЕО)

NetNews

Няколко души бяха ранени, а над 100 арестувани след бурни празненства в събота вечерта за титлата на Цървена звезда във футболното първенство на Сърбия, предаде АП. Феновете първо пуснаха заря от мостовете и бреговете на река Сава в центъра на Белград, а след това вилняха в район на града, където се намират няколко популярни ресторанта. Клиентите бягаха в паника или се заключиха вътре в заведенията, докато феновете чупеха столове, маси и прозорци. Запалянковци влязоха в сблъсъци с охранители на заведения, които според фенове на Цървена звезда били привърженици на конкурентния футболен клуб Партизан.

Министърът на вътрешните работи Александър Вулин заяви пред националната телевизия РТС, че около 130 души, предимно фенове на Цървена звезда, са арестувани, а няколко души са ранени.

"Това не може да бъде толерирано повече", каза Вулин. "Тази измет, която посрами нашия град, Цървена звезда и нейните празненства, трябва да бъде строго наказана", посочи министърът.

Празненствата на хиляди фенове на Цървена звезда бяха обявени предварително и бяха разрешени от властите въпреки забраната за събирания на големи групи хора заради пандемията от коронавирус. Сърбия е известна с толерантността си към хулигански прояви, които често прерастват в насилие и изблици на национализъм, отбелязва АП. С връщането на националистите на власт преди девет години, крайнодесни футболни запалянковци често бяха изпращани на проправителствени митинги и действаха като охрана, докато подклаждаха националистически идеи. В замяна, според анализатори, на хулиганите е било позволявано да продължават да извършват незаконни дейности.

Няколко членове на радикална група фенове на Партизан бяха арестувани от февруари насам и обвинени в убийство, отвличане и трафик на наркотици в акция, която властите определиха като голяма операция срещу престъпността, припомня агенцията.

ВИДЕО:

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Връщат книгите на пл. „Славейков“

Книгите се завръщат на емблематичния столичен площад „Славейков“. Поводът – 24 май, Празникът на славянската писменост, на българската просвета и култура. Българската литература ще оживее под формата на аудиокниги. Зад гласовете в специалния проект стоят известни актьори и популярни лица. „Това, което ще могат да видят минувачите, столичани и гости […]