Граждани се събраха пред НС в защита на правителството

NetNews

Стотици граждани се събраха пред Народното събрание за втора демонстрация в знак на протест по повод отстраняването на председателя на парламента Никола Минчев и правителството, съобщи Novini.bg.

Минчев бе свален от председателския пост с гласовете на ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане“. Началният час на проявата е 18:30.

Във Фейсбук организаторите на събитието посочват, че целта е да се окаже подкрепа на правителството, в навечерието на дебатите около предстоящия вот на недоверие.

Според организаторите в момента се води битка с мафията и на страната не са нужни нови избори.

В района има засилено полицейско присъствие.

В 18:00 часа днес започна и демонстрация пред Президентството, организирана от „Правосъдие за всеки“. То е под надслов „Марш за европейска България – в защита на парламентаризма и демокрацията“.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Жега на Балканите! Горещини до 41 градуса се очакват през тази седмица

До 41 градуса по Целзий ще достигнат на места температурите в Гърция през тази седмица, се казва в извънреден бюлетин на гръцката метеорологична служба, цитиран от АНА-МПА. Температурите постепенно ще се покачват през следващите дни, като най-високи стойности ще достигнат в четвъртък. Тогава максималните ще се колебаят между 36 и […]