Графа пусна нова песен и клип, създаден с помощта на изкуствен интелект

NetNews

Парчето е в колаборация с „Мистерията на българските гласове“

Влади Ампов-Графа с нова песен и клип, създаден с помощта на изкуствен интелект. Парчето се казва „Вековна гора“ и е в колаборация със световноизвестния народен хор „Мистерията на българските гласове„.

В студиото на NOVA Графа сподели, че песента ще бъде част от новия му албум, който ще носи същото име и предстои да излезе през май.

„Вдъхнови ме една джаз композиция в подобен ритъм и се запитах защо да не направя поп песен. Много съм щастлив, защото се получи нещо различно. До момента аз самият нямам подобен текст“, разказа той за песента.

„Не бих казал, че посланието е патриотарство. По-скоро е искреност, която аз чувствам за нашата страна и това, което е около нас – нашата природа. Песента не е обвързана с конкретни каузи. Музиката и думите се изляха на едни дъх“, добави още певецът.

Графа сподели повече и подробности и за видеото към парчето, което е направено с помощта на изкуствен интелект.

Режисьор на видеото е Драго Шолев. Той, заедно със Zographic Films правиха това видео близо 2 месеца. Изкуственият интелект всъщност е подизпълнителят на Драго. Това, което е в душата и главата на режисьора, е най-важно. Самият той беше подредил какво точно иска да има във видеото. След това започна една денонощна работа – кадър по кадър по неговия сториборд изкуственият интелект правеше образ по образ“, разказа той.

И призна, че нещата не са се случвали от първия път. „Идеята на режисьора е една, а пък изкуственият интелект си вижда изображенията по свой собствен начин. Така започна една много странна комуникация между човек и изкуствен интелект. Използвани са 6 различни AI инструмента, както и още 4 програми. И все пак този проект нямаше да бъде възможен без намесата на човека, в случая – Драго Шолев“, добави Графа.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Дневен хороскоп за 14 март 2023

Този ден носи късмет и неочаквано благоприятно развитие на някои домашни дела Вторник в някои отношения ще се окаже много важен ден за родените под знака на Овен или Скорпион, както и на хора с такъв асцендент. Днес ще сте склонни лесно да се преуморявате или да изпадате в състояние […]