Гроздан Караджов: Няма да има забавяне по АМ „Хемус“

NetNews

Всички фирми, които строят по магистрала „Хемус“ и участъка Видин – Ботевград, са поели ангажимент, че от днес отново започват да работят ускорено и закъснение по тези обекти няма да има. Това каза вицепремиерът и министър на регионалното развитие Гроздан Караджов по време на блиц контрола в парламента.

Той уточни, че в рамките на един месец ще се разреши казусът с „инхаус“ поръчките и ще се разплатят натрупаните задължения, които към днешна дата са около 130 млн. лева и по „Хемус“, и по Видин – Ботевград:

„Има няколко участъка, които са по Закона за обществените поръчки. Основният проблем, който се очертава, са административни и бюрократични процедури. В останалите части, в които имаме „инхаус“ възлагане, е намерен някакъв подход, да кажем – все още не е конкретен вариант – за решаване изобщо на проблема. Той непременно ще мине тук, през НС“.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Киев обвинява: Турция е сред страните, които купуват откраднато от Русия украинско зърно

Посланикът на Киев в Анкара заяви днес, че Турция е сред държавите, купуващи зърно, което Русия е откраднала от Украйна, предаде Ройтерс. Посланик Васил Боднар каза още пред репортери, че е потърсил помощ от турските власти и Интерпол в разследването на това кой е замесен в доставки на зърно през […]