Губернатор забрани „TikTok“

NetNews

Губернаторът на Южна Дакота подписа изпълнителна заповед, забраняваща на държавни агенции, служители и изпълнители да имат достъп до TikTok на правителствени устройства, цитирайки „нарастващата заплаха за националната сигурност“, представлявана от платформата за социални медии, собственост на Китай, предаде Нова ТВ.

„Южна Дакота няма да участва в операциите по събиране на разузнавателна информация от нации, които ни мразят“, каза губернатор Кристи Ноем в прессъобщение. „Китайската комунистическа партия използва информацията, която събира в TikTok, за да манипулира американския народ и те събират данни от устройствата, които имат достъп до платформата“, казва още тя.

Заповедта влиза в сила незабавно.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Употребяваните луксозни автомобили поевтиняват драстично

Сривът в обменните курсове на криптовалутата, който стартира с колапса на борсата FTX, започна да засяга и други области. Както пише New York Post, ефектът от кризата вече сериозно се усеща на пазара на употребявани луксозни автомобили. Техните собственици, които загубиха общо милиарди долари, очевидно трябва да се разделят със […]