Гърция обяви мерки за пестене на енергия в публичния сектор

NetNews

Гръцкото правителство очерта днес серия от мерки, целящи намаляване на потреблението на енергия в обществения сектор с 10 процента в краткосрочен план и с 30 процента до 2030 г., съобщава в. „Катимерини“, предаде БТА.

Мерките, които бяха представени от министъра на енергетиката Костас Скрекас, министъра на вътрешните работи Макис Воридис и заместник-министъра на финансите Теодорос Скилакакис, предвиждат стимули за учрежденията, които намалят сметките си за енергия, чрез увеличаване на финансирането им от държавния бюджет.

Те включват назначаване на енергиен инспектор, който да следи дали всички светлини и уреди като климатиците са изключени след края на работния ден. Директорите на отдели също така се насърчават да следят за поддръжката на охладителните и отоплителните системи на офисите, да разчитат повече на естествената вентилация и да поставят завеси и щори, където е необходимо, за да осигурят повече сянка. Същевременно от градските власти се изисква да подобрят регулацията на общественото осветление и да намалят употребата на декоративни светлини.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Мая Манолова в ефира на bTV: Драстичното обедняване е проблем на националната сигурност

„Драстичното обедняване на българите е проблем на националната сигурност. Невъзможността на хората да си плащат сметките е проблем на националната сигурност. 3 милиона българи са енергийно бедни и изпитват проблеми при плащане на сметките си. Това вече е проблем на националната сигурност.“ Това заяви Мая Манолова, председател на ПП Изправи […]