Гюров: Консултациите на ПП с президента ще са в края на седмицата

NetNews

Консултациите на „Продължаваме Промяната“ при президента за връчване на мандат за ново правителство ще бъдат в края на седмицата, когато държавният глава се прибере от Мадрид. Това каза в кулоарите на парламента председателят на ПГ на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров, след като стана ясно, че от партията не са успели да се срещнат днес с президента заради заседанието на бюджетната комисия, предаде БНТ.

Получихме сутринта поканата от президента за консултациите и веднага се свързахме с президентството – аз лично разговарях с тях, изпратихме и официално писмо. В момента разглеждаме в комисията бюджета на второ четене.

Работихме много усилено още от петък, на извънредно заседание, събота работна група, днес и утре, за да направим така, че бюджетите да бъдат приети. И съответно пенсионерите да си получат увеличените пенсии в началото на месеца, помощите на работещите родители и бизнеса. С оглед на тази ситуация и това, че днес вечерта ПП ще проведе национален съвет, а също ДБ имат и изпълнително бюро, помолихме да проявят разбиране. Благодаря на президентството, че откликнаха, така че когато се видим с президента да проведем едни смислени консултации, които ще бъдат в края на седмицата, след като той се прибере от Мадрид“, каза Гюров.

Повтори, че очакват да се видят с ясен мандат, както от ПП, така и след разговорите с вече бившите им коалиционни партньори, за да се проведат „едни добри консултации“.

За нас е много важно процесът преди връчването и изпълнението на първия мандат да върви бързо, каза още Гюров.

Той не пожела да каже дали предложението за премиер ще е отново на Кирил Петков и призова да се изчакат консултациите.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Половинката на Роналдо не успя да скрие прелестите си

Зашеметяващата приятелка на звездата на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо – Джорджина Родригес, остави малко на въображението по време на ваканцията си в Майорка. Вижте тази публикация в Instagram. Публикация, споделена от Georgina Rodríguez (@georginagio) Цялото семейство на португалеца, заедно с петте му деца, се наслаждаваха на слънчевия испански остров от […]