Данилов: За украинските оръжия 1000 километра не са разстояние

NetNews

В днешно време се извършват много атаки по военни обекти на територията на Русия – именно с оръжие украинско производство. Това каза секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов, цитиран от УНИАН.

„Днес се унищожава много военна инфраструктура в Русия – именно от нашите родни оръжия. Днес за нас 1000 км не са някакво голямо разстояние, за да не можем да проникнем там“, каза Данилов, като увери, че ударите ще продължат, докато окупаторите напускат украинската територия.

Той също така подчерта, че руската противовъздушна отбрана невинаги може да види украински оръжия, за да отговори на заплахата.

„Много се гордеем с нашите отбранителни постижения. Бих искал да ви напомня, че вече сме свършили много полезна работа, унищожавайки врага – не само във временно окупираните територии, но и директно в града, където съвременният фюрер с фамилия Путин е роден (в Санкт Петербург), както и в други градове. Това ще продължи, докато те не напуснат нашата земя“, каза Данилов. Освен това Данилов подчерта, че в Руската федерация има „много“ хора, които помагат на Украйна по време на пълномащабната война, започната от Путин без причина през февруари 2022 г.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Историк: "Ленин е всичко онова, което Русия не иска да бъде"

Навършиха се 100 години (21.1.) от смъртта на Владимир Илич Улянов (Ленин). Оценките за неговата личност и роля в историята са крайно противоположни и варират между почитание и бездънна омраза. В днешна Русия рядко си спомнят за вожда на Октомврийската революция. Обикновено това става на рождения му ден, на годишнината […]