Дарина Сарелска: БНТ скри новината за бруталното полицейско насилие

NetNews

Журналистът Дарина Сарелска се възмути как от БНТ "подменят реалността" и налагат цензура, след като обществената телевизия не излъчи най-бруталните кадри на полицейско насилие от антиправителствените протести миналото лято поради "етични съобажения".

Ето и критиката на бившия директор на новините в "Нова телевизия", изразена в социалната мрежа Facebook:

Етика за 80 милиона лева. Толкова плащат 3 милиона българи-данъкоплатци всяка година, за да има БНТ. А БНТ, претендираща да е обществена, и обиждаща се на държавна, избира да скрие по този начин новината за бруталното полицейско насилие (крита така или иначе цяла една година). Цинизъм е, че новото прикритие за журналистите в държавената телевизия се нарича "етични съображения".

Креативно! Така може занапред да не показват и чекмеджетата на Бойко Борисов – все пак може да наранят чувствата на хората с минимална работна заплата.

Извън опита за смешка – вижте как се подменя реалност. С вашите пари. Освен цензурираните кадри заслужава внимание пословичният вече механизъм за налагане на "псевдобаланс" – с вкарването на позиция на "синдиката" за политизирането на побоя.

А иначе авторите на този журналистически гаф си имат имена и лица. Крайно време е да станат известни.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Британски магазини за играчки: Поръчвайте отсега за Коледа

Може да е август, но магазините за играчки във Великобритания предупреждават родителите да закупят коледни подаръци за децата си още сега, защото се очаква недостиг около Коледа и много по-високи цени, предаде БНР. Ако знаете какво желае вашето дете за Коледа и искате да избегнете може би най-безумната надпревара за […]