Двама зрители загинаха по време на рали „Кондроз“ в Белгия

NetNews

Двама зрители загинаха, а други бяха ранени по време на ралито „Кондроз“ в Белгия, предаде белгийската агенция Белга. Това беше потвърдено от местната полиция. Инцидентът се случи около 15:30 ч. следобед в Уанз, градче близо до Лиеж. По първоначални данни се смята, че колата на състезателното дуо Емерик Рари и Фабрис Анри е излязла от пистата поради аквапланинг. Жертвите са 16-годишно момиче от Аню и 18-годишен младеж от Юи.

„Колата удари малка стена, след това се приземи на страна и удари група зрители, която стоеше в зона, забранена за публика“, каза организаторът. Според прокуратурата в Лиеж броят на ранените зрители не е изяснен. Един зрител и член на екипажа бяха откарани в близката болница за преглед. Животът им е извън опасност.

Организаторите на състезанието незабавно взеха мерки за гарантиране на безопасността и отложиха последния етап от ралито. „Никакъв подиум, нито церемония по връчване на наградите няма да бъдат организирани“, казаха организаторите в прессъобщение. Започнато е разследване.

Това не е първият подобен случай по време на рали „Кондроз“. През 2003 г. загина 14-годишен зрител, а през 2011 г. смъртта си намериха двама души. През 2018 г. загина навигатор при удар на колата му в стълб.

Източник: БТА

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Джо Байдън и Доналд Тръмп ще отправят последни послания към гласоподавателите преди утрешните междинни избори

Американският президент Джо Байдън и предшественикът му Доналд Тръмп ще направят последни опити за мобилизиране на гласоподавателите преди утрешните междинни избори в САЩ, предаде Ройтерс. Резултатите от изборите могат да поставят началото на нова ера на разделение в американското управление. Джо Байдън, чиято намаляваща популярност може да му коства няколко […]