Две денонощия в снежен капан заради калпава навигация

NetNews

Двойка прекара две денонощия в автомобил под наем насред гората заради подвеждаща информация от навигационната система, съобщава шерифската служба в окръг Скамания, щата Вашингтон. Анди Нгуен и Хайди Тран се доверили на бордовата навигация на кросоувъра Toyota, но се озовали в снежен капан.

Обезпокоени роднини на мъжа и жената се обадили в полицията, след като двойката не пристигнала от Сиатъл в хижата, където трябвало да прекара уикенда. Нямало връзка и с телефоните на 28-годишния Нуен и 26-годишната Тран.

Проверявайки възможните маршрути на автомобила, полицаите не открили нищо. Без резултат приключили и опитите да бъде установено местоположението му и по сигнала от клетките на мобилните мрежи – както се оказало по-късно, в района просто нямало покритие.

Нуен и Тран били забелязани едва след като в издирването бил включен самолет. На мястото били пратени две моторни шейни, с които мъжът и жената били спасени.

Нгуен разказал, че навигационната система го повела по второстепенен път, който не се почиства през зимата. На всичко отгоре същата вечер натрупал 450 мм сняг и "тойотата" затънала, а опитите да бъде освободена от капана не довели до нищо.

Двойката оцеляла благодарение на самообладанието си. Анди и Хайди контролирали строго разхода на гориво, за да могат да се топлят, и пестели оскъдните си хранителни запаси. Заради случая полицията в щата вече е публикувала предупреждение към пътуващите да не вярват сляпо на указанията на навигационните системи.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ВМРО към политиците в Македония: Така няма да стане!

С тази сбъркана политика вредите на хората, не на България или ЕС. Сделките тук са недопустими. Това се казва в декларация на народните представители от ВМРО във връзка с неспиращия език на омразата, умело подстрекаван от политическите среди в Скопие. Този език стигна до там, че в петък беше отворена […]