Две експертизи по случая с починалия при пожар пациент в психиатрията в Ловеч

NetNews

Назначени са две експертизи по случая с починалия при пожар пациент в Държавната психиатрична болница в Ловеч. Това съобщи за БНТ говорителят на Окръжната прокуратура Светла Иванова.

На 2 октомври след 19.30 часа е възникнал пожар в изолатора на третия етаж в мъжкото отделение на лечебното заведение. При инцидента загина 25-годишен пациент.

По думите на Светла Иванова той е приет за лечение в болницата същия ден. Тя посочи, че са извършени два огледа на местопроизшествието, назначени са две експертизи – комплексна – пожаротехническа и електротехническа, и съдебномедицинска, която ще установи причините за смъртта.

До момента са разпитани седем души. Изискана е документация, свързана с хоспитализацията и състоянието на пациента, както и с вътрешния ред за работа с пациенти, настанени в изолатора.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Протести в Тел Авив: Гражданите искат оставката на Бенямин Нетаняху

Протест в Тел Авив призова премиера Нетаняху да подаде оставка. Местните медии съобщиха, че протестът е започнат от член на семейството на заложник, но скоро се разраства. Десетки хора участват в протест, призоваващ премиера на Израел да подаде оставка. Тълпи се събраха пред министерството на отбраната на страната в Тел […]