Движеща се пейка спечели конкурс на Ford

NetNews

Пейка която може да се шофира спечели конкурс на Ford, който финансира умни мобилни решения. Движещата се пейка е дело на Корентин Джанел и Гилам Иноченти, а проекта носи името TOD (Talk or Drive) или в превод, говори или шофирай.

Според шефът на дизайна на Ford Европа, подвижната пейка е добър пример как дизайна може да помогне на градовете с нещо което е забавно, практично и мултифункционално. Също така е умен начин за подпомагането на мобилността в града, както и ще окуражи хората да взаимодействат с хората и града по различен нов начин.

Концептът на пейката може да се използва по два начина. Статичният осигурява нормална пейка, която може да събере до трима човека в разпънато положение и може да се използва с други съоръжения за направата на пикник маса. Другото приложение на пейката е мобилно и в нея тя може да се използва като мотоциклет който побира до двама човека и може да вдигне до 20км/ч. Товарно отделение в средната част пък може да се използва за съхранение.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Злато и скъпоценни камъни разкриват тайните на Трапезица

Болярски златни наушници, инкрустрирани с перли и скъпоценни камъни, са открити в Южния сектор на хълма Трапезица от екипа на археолога доц. Деян Рабовянов. Аристократичните накити са с общо тегло около 50 грама и са изработени с изключителна прецизност, което означава, че вероятно са се ползвали от представители на висшата […]