Денис Шмигал се срещна с германския министър на отбраната

NetNews

Министър-председателят на Украйна Денис Шмигал заяви, че е убеден, че помощта на Германия за доставка на оръжия за Украйна няма да намалее.

Той написа това в Telegram след среща с министъра на отбраната на Германия, Кристин Ламбрехт, съобщава Укринформ.

„Цялото германско правителство и народ стоят зад тези консолидирани решения. От името на нашето правителство и всички украинци благодарих за това“, написа Шмигал.

Според министър-председателя германските оръжия, по-специално системата за противовъздушна отбрана IRIS-T, са се оказали изключително ефективни при защитата на украинското небе и живота на украинците от руски ракети.

„Изказах нашите предложения за подобряване на устойчивостта срещу иранските безпилотни самолети и укрепване на отбранителните способности на Украйна. Разчитаме на подкрепата на нашите партньори по този въпрос“, добави министър-председателят.

Както беше съобщено, министър-председателят Денис Шмигал обсъди с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен създаването на платформа за финансова координация в подкрепа на Украйна.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Челси си гарантира първото място в Група E на Шампионската лига

Челси постигна успех с 1:2 над Ред Бул Залцбург и така си гарантира първото място в Група E на Шампионската лига един кръг преди края на тази фаза от турнира. Матео Ковачич вкара страхотен гол от дистанция през първата част, а малко след почивката Джуниър Адаму изравни, след като се […]