Денков: И Радев, и Петков искат най-доброто за България, но се разминават

NetNews

„Познавам и Румен Радев и Кирил Петков добре – и двамата се опитват да направят най-доброто за България, но имат разминаване в това как трябва да се постигне най-доброто за България“. Това каза министърът на образованието в оставка Николай Денков в предаването „Лице в лице“ по бТВ.

Нямаше как да бъда поканен в служебния кабинет, от няколко месеца съм в ръководството на „Продължаваме промяната“, заяви Денков. Той беше служебен министър в предишните два кабинета, назначени от президента Румен Радев. Ясно е, че когато си в ръководството на една партия, която ще участва в избори, не можеш да бъдеш служебен министър, допълни просветният министър.

По думите му представеното днес ново служебно правителство е балансирано и е търсено експертното начало.

Денков смята, че оставя Министерството на образованието и науката (МОН) в „много подредено състояние“ на Сашо Пенов.

„Ако се осигури необходимата приемственост, ще може да се посрещне 15 септември по подходящ начин. Това е неговата основна задача през следващите месеци“, коментира министърът в оставка.

По думите му през новата учебна година е по-малко вероятно учениците да преминат към онлайн обучение заради COVID-19, защото новите варианти са по-щадящи и защото вече има нови критерии, които предвиждат дистанционно обучение само ако здравето и живота на децата са застрашени.

„Горд съм с това, което успяхме да направим за този кратък период. Благодаря на колегите от министерството“, каза в заключение просветният министър от кабинета „Петков“. Той отказа да си постави оценка.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Ракетна мощ! Украйна получи още четири установки HIMARS

Украйна получи още четири установки HIMARS от САЩ. Това съобщи телевизионният канал „Громадске“ с позоваване на министъра на отбраната на Украйна Олексий Резников. По-рано днес министърът каза, че Украйна е получила и германски ракетни системи MARS II, цитира думите му Руската служба на Би Би Си. Така Украйна ще има […]