Денков посреща премиерите на Гърция и Румъния

NetNews

Министър-председателят акад. Николай Денков ще бъде домакин на Тристранна среща с премиерите на Гърция Кириакос Мицотакис и на Румъния Йон-Марчел Чолаку в резиденция „Евксиноград“ край Варна, предаде dariknews.bg.

Ще присъстват също заместник-председателят на Европейската комисия Маргаритис Схинас и еврокомисарят по транспорт Адина Вълян. Ще участва и министърът на енергетиката на Молдова Виктор Парликов.

Основен акцент в разговорите ще бъде регионалната свързаност и по-конкретно проектът за коридор от Солун през Кавала, Александруполис, Бургас и Варна до Констанца с възможност за удължаване към Молдова.

Идеята е по трасето да бъде изградена модерна транспортна, комуникационна и енергийна инфраструктура, която ще активизира икономическите, а и политическите връзки между включените държави.

Срещата беше инициирана от акад. Николай Денков при визитата му в Атина през август.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Българският парламент беше осветен с израелското знаме

В знак на солидарност българският парламент беше осветен с израелското знаме, предаде NOVA. В инициативата вече се включиха редица световноизвестни сгради. По подобен начин грейнаха Емпайър стейт билдинг и сградата на Европейския парламент. Източник fakti.bg.