Денков свиква Съвет по сигурността

NetNews

Властите у нас продължават да следят военната ескалация в Близкия Изток, предаде NOVA. Премиерът Николай Денков свиква днес Съвета по сигурността, а на границата с Турция вече са изпратени допълнително 50 военнослужещи, с които трябва да се подсили охраната. Те ще подпомогнат останалите 300 военнослужещи, които от месеци са командировани там.

Миналата седмица на три срещи в Министерския съвет, Президентството и в Народното събрание, свързани със сигурността, беше обяснено, че пряка заплаха за България няма, но съществуват рискове. Сред тях са евентуална голяма бежанска вълна или удар по икономиката ни. За определи места като летища, гари и синагоги нивото на риск беше повишено до „жълто”.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Първо заседание на комисията за сигурността на гласуването с машини

В Народното събрание предстои първо заседание на временната комисия, която ще трябва да провери всички факти за сигурността на гласуването с машини преди местния вот на 29 октомври, предаде БНТ. Комисията беше създадена по предложение на БСП, а целта ѝ е да провери възможна ли е манипулация на машинния вот. […]