Депутатите гласуват данъчните закони на второ четене

NetNews

Извънредно заседание на парламента е насрочено отново за днес. Депутатите ще гласуват данъчните закони на второ четене, които не успяха да бъдат обсъдени през изминалата седмица. Предложението за повишаване на данъчните оценки на имотите, което включва и увеличение на данъка върху сгради и такса за отпадъци, вероятно няма да бъде подкрепено в пленарната зала.

Между двете четения ПП-ДБ предложи отново ДДС за ресторанти и фитнес центрове да бъде възстановено на 20%. Очаква се да стане ясно дали тази идея ще получи подкрепа. Народните представители ще трябва да вземат окончателно решение дали международните корпорации, които действат в България, трябва да плащат допълнителен данък от 5%.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Второ четене в комисия на промените в Конституцията

Ресорната комисия в парламента разглежда промените в Конституцията на второ четене. На 8 декември народните представители приеха реформите в основния закон по време на пленарна сесия. Те включват разделяне на Висшия съдебен съвет на две самостоятелни институции – съдебна и прокурорска, ограничаване на президентските правомощия при формиране на служебни кабинети, […]