Десетки знаменитости обявиха подкрепата си към Жерар Депардийо

NetNews

Близо шестдесет френски артисти разкритикуваха в общо писмо публичното „линчуване“ на актьора Жерар Депардийо, който за пореден път е обвинен в сексуално посегателство отпреди години и се озова в центъра на политически и медиен скандал след излъчването на документален филм, съобщи агенция Франс прес.

Сред подписалите се под статията, публикувана снощи от в. „Фигаро“, са режисьорът Бертран Блие, актрисите Натали Бай, Карол Буке и Шарлот Рамплинг, актьорите Жак Вебер, Пиер Ришар и Жерар Дармон, изпълнителите Роберто Аланя, Карла Бруни, Ариел Домбал, Жак Дютрон.

„Жерар Депардийо вероятно е най-велик сред актьорите. Последното свещено чудовище на киното. Не можем повече да мълчим пред линча, на който е подложен, пред лицето на вълната от омраза, която се излива върху него… в разрез с презумпцията за невинност, от която би се възползвал като всеки друг, ако не беше гигант в киното, какъвто е той“, пишат знаменитостите в текста, цитиран от БТА.

„Когато атакуваме по такъв начин Жерар Депардийо, ние атакуваме изкуството. Чрез гения си на актьор Жерар Депардийо допринася за артистичното влияние на нашата страна… Каквото и да се случи, никой няма да е в състояние да изтрие незаличимата следа на неговото творчество, с която завинаги е белязана нашата епоха. Останалото, всичко останало, е в областта на правосъдието, само на правосъдието. Изключително“, добавят още авторите на публикацията.

Френският президент Еманюел Макрон и членове на семейството на актьора, сред които дъщеря му Жюли, вече говориха открито в защита на Депардийо, обвинен за едно от направените две оплаквания срещу него във Франция. Актьорът отхвърля обвинението. Последното трето оплакване дойде от Испания, където журналистка твърди, че преди близо 30 години Депардийо я е насилил сексуално в сградата на медията, за която е работила.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Нургюл с първа загуба на световното в Узбекистан

Нургюл Салимова регистрира първа загуба на Световното първенство по ускорен шахмат, което продължава втори ден в Самарканд, Узбекистан, предава gong.bg. В откриващата партия на втория ден на турнира, която бе от 5-ия кръг, Салимова, която в първия ден постигна четири победи и бе сред лидерките, отстъпи на китайката Чжу Цзинър, […]