Десетки нарушения установиха при специализирана полицейска операция в Ямболско

NetNews

Специализирана полицейска операция е проведена последните два дни на територията на Ямболска област. В акцията са участвали служители от районните управления в общините Ямбол, „Тунджа” и Елхово, както и сектори „Противодействие на икономическата престъпност“ и „Противодействие на криминалната престъпност“ при областната дирекция съвместно. В операциите са включени и представители на НАП-Бургас, Комисията за защита на потребителя-Бургас и Областна дирекция за безопасност на храните-Ямбол.

В Ямбол са проверени 10 търговски обекти. В три от магазините са намерени изложени за продажба акцизни стоки, без необходимите разрешителни. По случаите са образувани преписки в ОДМВР- Ямбол. От компетентните органи са съставени 3  констативни протокола и 2 акта за установeни административни нарушения /АУАН/. Един от обектите е запечатан за срок от 48 часа.

В рамките на акцията е установено едно лице, обявено за общодържавно издирване. Проверени  са 54 лица и 21 МПС. Съставени са 37 протокола за предупреждение по чл. 65 от ЗМВР – случаи, в които има достатъчно данни и се предполага, че дадено лице ще извърши престъпление или нарушение на обществения ред. По констатираните общо 18 нарушения е взето отношение по административен ред.

При акцията в община „Тунджа” са извършени проверки в 8 търговски обекти. В един магазин  са установени изложени за продажба акцизни стоки, без необходимото разрешително. Съставени са 7  констативни протокола и 2 акта за установени административни нарушения.  В хода на операцията са проверени  139 лица и 58 МПС. Съставени са 19 протокола за предупреждение, а по констатираните общо 25 нарушения е взето отношение по административен ред.

104 МПС, 122 лица и 13 обекта са проверени в хода на специализираната полицейска операция на територията, обслужвана от РУ-Елхово. Образувани са 2 преписки за държане на акцизни стоки- цигари, без бандерол. Съставени са 2 протокола за предупреждение, 3 акта за установени административни нарушения и са наложени 18 глоби по фиш.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Димитър Иванов: Запазваме данъчния модел, въвеждаме облекчения за стартиращ бизнес, подкрепяме традиционни български производства!

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС Димитър Иванов и кандидатите за народни представители от демократичната коалиция Снежана Делчева, Юлия Маджарова, д-р Дора Йовчева, Атанас Христов, Станислав Говедаров, Мартин Петков и Мирослав Козарев в разговори с гражданите обсъждат конкретни политики и най-належащи мерки и действия, които трябва да се вземат от работещо правителство, веднага след изборите.
ГЕРБ приоритети Ямбол