Джани Моранди отново ще води Сан Ремо

NetNews

Живата италианска легенда Джани Моранди ще бъде ко-водещ на следващото издание на фестивала на италианската песен в Сан Ремо, който ще се проведе догодина от 7 до 11 февруари, предаде АНСА. Новината съобщи основният водещ на феста и негов творчески директор Амадеус.

Джани Моранди, който е на 77 години, но е известен с прозвището „Вечното момче на италианската музика“, каза, че изненадан приятно. Той допълни, че е много ентусиазиран да участва във воденето на всичките пет фестивални вечери. Моранди се пошегува и, че явно фестът иска да се подмлади и затова взима за водещ именно него. Тази шега обаче не се хареса на някои италианци, които коментираха, че за ко-водещ е трябвало да бъде избран някои действително млад и че ветераните в италианската музика е редно да дават път на по-младото поколение, пише БТА.

Джани Моранди вече е бил водещ на фестивала в Сан Ремо през 2011 г. и 2012 г. Той е участвал в надпреварата няколко пъти, но е печелил само веднъж, през 1987 г., когато заедно с Умберто Тоци и Енрико Руджери изпяха песента „Може да се даде повече“. Тази година Моранди отново се включи в битката за голямата награда и парчето му „Отвори всички врати“ се класира на трето място от общо 25.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Митев: Свърши времето на Борисов, в което държавата взимаше по 30% от всякакви бизнеси

Огледайте се, времето на Бойко Борисов, в което държавата извиваше ръцете и взимаше по 30% от всякакви бизнеси, свърши и никога повече няма да бъде. Това заяви от парламентарната трибуна като се обърна към Десислава Атанасова от ГЕРБ народният представител от ПГ на „Продължаваме промяната“ Искрен Митев. „Един лев, който […]