Джартов: Сигналът за тревога е трябвало да бъде изпратен само до тестовите клетки

NetNews

Служителят, който вчера е изпратил съобщението за тревога е бил претоварен и е пропуснал процеса на верификация. Сигналът не е трябвало да бъде изпратен до всички клетки, а само до тестовите. Тестът е бил проведен само с конкретния мобилен оператор, а не с всички. Това каза Александър Джартов, директор на ГД „Пожарна безопасност“, в „Интервюто в Новините на NOVA”.

След като системата започне да функционира официално, при получаване на съобщението ще има линк към сайта, създаден за тази цел, на който хората ще могат да се информират допълнително, тъй като съобщението е с ограничен брой символи, допълни той. Съобщението е клетъчно излъчване, а не СМС, добави той.

Тестването ще започне от следващата седмица по области и ще приключи на 29 ноември с национален тест, допълни Джартов. Той подчерта, че очаква в началото на следващата година системата да бъде въведена в експлоатация. Специалистът каза, че е необходимо телефонът да има обхват, за да получи съобщението. Джартов предупреди, че ще има телефони, които няма да могат да получат съобщението или няма да го получат във вида се предполага, че се визуализира. Такива с по-стари версии на операционните системи, допълни той.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

The Wall Street Journal: Кремъл въвежда нова структура за африканските операции на "Вагнер"

След смъртта на основателя на ЧВК „Вагнер“ Евгений Пригожин, Кремъл въвежда нова структура на властта, която ще поеме контрола над обширните операции на компанията в Африка, отбелязва американският всекидневник The Wall Street Journal. По данни на изданието Русия планира да замени „вагнеровците“ в Африка с други частни военни компании, а […]