Джентълменското споразумение е факт, ПП оглави правната комисия

NetNews

Джентълменското споразумение е факт, ПП оглави правната комисия

Снимка: архив, БГНЕС

ГЕРБ спази джентълменското споразумение с ПП- ДБ и подкрепи кандидатурата на Стою Стоев за председател на правната комисия в НС.

Още по темата

12 май 2023 10:25

76

Договорката между двете парламентарни групи беше направена още в началото на настоящия парламент, като тя предвижда председателят на НС и този на правната комисия да се сменят на три месеца, като се редуват двете групи.

Това решение е прецедент в парламентарната практика.

От БСП и ИТН разкритикуваха поведението на ГЕРБ и ПП-ДБ.

„Вие позволихте да правите такива сепаративни предложения, защото събрали се две групи и взели решения. Ние бяхме против, не защото има сериозни колебания за неговите качества, но по този начин не е редно да се структурира НС“, скочи социалистът Кристиан Вигенин.

„Подобни договорки за любовен танц, унизителен за две ПГ, е против духа на парламентаризма и Конституцията. Това, което видяхме, е унизително отношение на тези две ПГ към целия парламент“, обвини Тошко Йорданов от ИТН.

 

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ПП-ДБ: ГЕРБ няма да участва в кабинета ни, не решават проблемите

Изпълняваме обещанията си – когато сме казали, че няма да направим правителство с ГЕРБ, го изпълняваме. За да има работещо правителство, трябва да има политическа отговорност, да се знае кои партии застават зад кабинета. Наивно е да смятаме, че едни експерти, които нямат политически опит, ще вземат важните решения. Така […]