Джо Байдън поздрави гърците за 200-годишнината от революцията през 1821 г.

NetNews

Американският президент Джо Байдън изпрати днес съобщение до гръцкия президент Катерина Сакеларопулу по повод отбелязването в Гърция на 200-годишнината от гръцката революция през 1821 г., съобщава в. "Катимерини".

"Участвам заедно с гръцкия народ и милионите горди гръко-американци в честването на тази радостна годишнина", заяви Байдън в писмото си.

Той отбеляза, че Гърция е "ключов съюзник в НАТО и близък приятел" на Съединените щати, страна, която "осигурява стабилност и активно допринася за мира и просперитета" в Източното Средиземноморие, Черно море и Западните Балкани.

Той също така посочи, че по време на политическата си кариера е имал привилегията да работи в близко сътрудничество с няколко гръцки министър-председатели, а също така е имал дълги разговори с Вселенския патриарх Вартломей.

Байдън отбеляза, че чака с нетърпение да продължи традицията на засилване на сътрудничеството между двете страни и на потвърждаване на взаимния ангажимент към трансатлантическия алианс и всички общи ценности, които свързват Гърция и САЩ.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Руската ваксина! Експерти на EMA ще пътуват до Москва за преглед на "Спутник V"

Руският министър на здравеопазването Михаил Мурашко съобщи в понеделник, че служители от Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) ще посетят Русия на 10 април, за да проучат ваксината срещу COVID-19 "Спутник V" и да направят преглед на проведените с нея клинични изпитвания. По-рано този месец базираната в Амстердам EMA публикува проучвания […]