Динамично време с валежи и гръмотевици, температурите до 21 градуса

NetNews
Минималните температури в страната днес ще са до 5 градуса, облачността ще бъде значителна. Времето ще бъде динамично и с краткотрайни валежи, а следобед в Странджа ще прегърми.

През нощта срещу петък валежите ще спират. Вятърът ще бъде свеж, с усилване следобед до силен, от северозапад със скорост до 70 км/ч, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

По високите части на планините ще духат силни ветрове от северозапад със скорост до 80 км/ч. Максималните температури в населените места ще от 15 до 21 градуса, а по Черноморието до 13-14. Показанията на термометрите над 2200 м ще бъдат от -3 до -2 градуса.

В петък и в събота ще има повече слънце. В събота температурите ще достигат до 27 градуса. В неделя ще се установи дъждовно време, със захлаждане и по-съществени валежи в западните и в южните райони, където ще прегърми. От понеделник започва по-продължителен топъл период, ще бъде ветровито.

 

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Бивш конституционен съдия с важни въпроси за прокурора, който ще разследва главния прокурор

Колко независим ще е този съдия, който ще става прокурор, разследващ главния прокурор – т.е. по отношение на личността на обвинител номер едно? Дали трябва да се променя Конституцията, не мога да преценя, но имам чувството, че ще трябва. Това заяви бившият конституционен съдия Пламен Киров пред bTV. Киров постави […]