Добромир Живков: Местните избори ще доведат до сериозни политически размествания, особено в София

NetNews

Политическа стабилност в България не може да има през следващите две години. Това прогнозира социологът Добромир Живков в студиото на Euronews Bulgaria. По думите му трябва да мине достатъчно време след местните избори, които според него ще пренаредят политическата карта в страната.

„Политическа стабилност не можем да имаме в следващите две години, защото хоризонтът с местните избори в края на настоящата година според мен ще доведе до сериозни политически размествания, особено в София. Знаем, че в южните страни тенденциите се развиват от столицата към другите части. Според мен ще станем свидетели на промяна на политическата тежест на отделните фактори. В някаква степен изгледите са ГЕРБ да загуби столицата, но много зависи от отделните кандидатури, защото все пак тук говорим за мажоритарен вот. Партийният вот има голямо значение, но още по-голямо значение има фигурата на кандидат-кметовете“, коментира той.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Байерн Мюнхен не се е отказал от Хари Кейн

Германският шампион Байерн Мюнхен не се е отказал от идеята да привлече звездата на Тотнъм Хари Кейн и през идното лято ще продължи с офанзивата си за нападателя. Журналистът Руди Галети дори твърди, че капитанът на Англия вече е говорил с ръководството на „баварците“ за свой трансфер на „Алианц Арена“. […]