Договорът с „Газпром“ изтича днес и не е подновен. Засега

NetNews

Договорът, който България имаше с „Газпром“, изтича днес и не е подновен. Синьо гориво по този договор страната ни не получава от пролетта, когато Русия спря доставките с аргумента, че София отказва плащания по исканата от Москва схема в рубли, въпреки изряден одговор.

Все още не е решено дали страната ни ще търси арбитраж заради недоставените количества руски газ, стана ясно от вчерашното изказване на директора на „Булгаргаз“ Деница Златева, съобщи БНР.

„Дали са приключили отношенията предстои да видим, но търговски отношения между „Булгаргаз“ и „Газпром“ по силата на изтичащия договор няма да има от 1 януари2023 г.“, каза Златева. От думите ѝ обаче остана съмнението, че окончателно скъсване с руската компания не е решено.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Данъчните тайни на Тръмп: Или избягва да плаща данъци, или не е милиардер

Комисия на Камарата на представителите на САЩ публикува данъчните декларации на експрезидента Доналд Тръмп от 2015 до 2020 г. Борбата за публикуването им се води във Вашингтон от няколко години и стигна до Върховния съд. Решението за публикуване бе взето от бюджетната комисия Камарата на представителите на Конгреса на САЩ. […]