Донев: От превръщането на бюджетната процедура в хватка за печелене на време губят гражданите

NetNews

Донев: От превръщането на бюджетната процедура в хватка за печелене на време губят гражданите

Снимка: БГНЕС

На извънредното заседание днес, следвайки сроковете, които ни поставя бюджетната процедура, ще разгледаме проектите на Закона за държавния бюджет, на Закона за бюджета на НЗОК и проект на закона за държавното обществено осигуряване за 2023 г.

В днешния ден няма по-важен въпрос от бюджета на държавата. Споделяме общото убеждение за бюджетен дефицит до 3%. Това каза служебният премиер Гълъб Донев, предаде репортер на БГНЕС.

Още по темата

28 апр 2023 08:53

93

28 апр 2023 07:40

6

27 апр 2023 18:10

24

Как да се намали бюджетният дефицит от 6,4% до 3% е задача, която ще търси Народното събрание, категоричен е Донев.

„Тук не става дума за прехвърляне на отговорността“, отбеляза служебният премиер и допълни, че след като идеите за приходни мерки на служебния кабинет не бяха възприети, отговорно и разумно е да представят на народните представители бюджет, разработен по действащо законодателство.

„Важно е да се знае, че превръщането на бюджетната процедура в хватка за припечелване на време, ще е ход, от който ще загубят и гражданите, и бизнесът“, категоричен е Донев. Той заключи, че оттук насетне действията спрямо финансовия план на държавата за 2023 г. ще говорят за истинските намерения.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ямболската красавица Гергана Станчева с приз „Първа Дама 2023”

Ямболската чаровница Гергана Станчева, която през 2022 спечели титлата „Мисис Бългaрия Europe”, вчера бе отличена и с приза „Първа Дама” за 2023. Наградата е за постиженията ѝ в сферата на модата и лайфстайла, както и за активната ѝ социална ангажираност в благотворителни каузи. Отличията бяха връчени снощи на церемония в столичния клуб „Тифани”.
Гергана Станчева от Ямбол с приз Първа Дама за 2023