Д-р Ива Мирчанова: Трябва да минат години, за да се каже какви „за“ и против“ има относно ваксината

NetNews

Усложненията след COVID – при всеки е индивидуално дали ще се появят. Инфекцията причинява запушване на малките съдове, засяга най-много белия дроб и сърцето.

Това каза за "Денят ON AIR" на телевизия Bulgaria ON AIR общопрактикуващият лекар д-р Ива Мирчанова и допълни:

"От последният месец добавих в терапията на пациентите си и съдови протектори".

По думите ѝ от началото на кризата сме научили доста за самото заболяване.

"Една голяма част от хората вече са се срещали с COVID – няма да е съвсем на бяла дъска. Голяма част от тях знаят какво да правят. Лекарите се чувстват по-уверени след почти година от срещата с вируса. Ваксината е допълнение към изграждането на колективния имунитет", заяви още тя.

Според нея хората предпочитат да си правят PCR тестове, а не антигенни.

"Получихме средствата, които ни бяха обещани. Не мисля да се ваксинирам, не съм от рисковите контингенти, но е важно как се лекува COVID", обясни лекарката.

Всяка ваксинация крие рискове, посочи още д-р Ива Мирчанова и каза, че трябва да минат години, за да се кажат какви "за" и против" има относно нея.

"Ваксинацията няма да е моментно действие, ще е в рамките на няколко месеца. COVID не е нито пневмония, нито тромбоза, той води до тромбозиране на малките съдчета. Вторично започва бактериалната пневмония", допълни тя.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Протестиращи шестват във Вашингтон. Обсадиха Капитолия

Привърженици на американския държавен глава провеждат мащабни протести във Вашингтон, съобщи FOX News. Демонстриращите шестват по улиците на града. Днес се утвърждават изборите за президент. Протестиращите са обсадили сградата на Конгреса. Част от тях са успели да нахлуят в сградата. Те са опитали да преминат през блокадата на полицията. Извеждат […]