Д-р Райно Георгиев, БСП за България: Вярвам в своите сили, вярвам в своята отговорност

NetNews

Д-р Райно Георгиев е кандидат за народен представител от листата на „БСП за България” с номер 4 в бюлетината и преференциален номер 102. Той е на 36 г., завършил „Медицина“, вече над 10 години е лекар в Спешно отделение на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ – Ямбол. Зам.-председател на БСП – град Ямбол. Областен председател на Младежкото обединение на БСП. Общински съветник в Ямбол. Семеен с едно дете.

Като лекар в Спешното отделение д-р Райно Георгиев получи подкрепа сред колеги медици. Открито зад неговата кандидатура застанаха Д-р Дончо Тенев, кардиолог, д-р Антоанета Антонова, акушер-гинеколог и д-р Недялка Влахова, началник на Спешно отделение.

Ето част от споделеното от тях:

Д-р Дончо Тенев, кардиолог:

Познавам д-р Георгиев от деня на постъпването му като лекар в МБАЛ „Св. Пантелеймон”. Още в началото направи впечатление на отлично подготвен, уравновесен и работлив лекар – с изявено чувство за отговорност, етично отношение към пациентите, колегите и медицинския персонал.

Притежава усет към проблемите на здравеопазването и достатъчно практически опит, за да работи за решаването им. Уверен съм, че като народен представител ще направи всичко възможно за завършване сградата на новата болница в Ямбол и за привличане на млади лекари и медицински специалисти. Пожелавам му успех!

Д-р Антоанета Антонова, акушер-гинеколог:

Д-р Георгиев е млад, амбициозен човек. От първия ден, в който дойде в Ямбол като млад лекар, реши да започне на най-трудното място – в Спешно отделение и не се поколеба да остане там, да остане в нашия град. Той е последователен и неотклонно защитава идеите на Българската социалистическа партия.

Ето такъв човек заслужава да бъде народен представител и да изрази в парламента нашите искания, нашите въжделения, нашите мечти.

Д-р Недялка Влахова, началник на Спешно отделение:

Аз подкрепям д-р Райно Георгиев за народен представител. Познавам го от много години, един човек с много идеи, ентусиазъм, с отношение към професията, но и към град, в който работи. Пожелавам му успех от цялото си сърце!

Ето и отговорите на 4 въпроса „Защо” на д-р Райно Георгиев по повод участието му кандидат за народен представител от листата на „БСП за България” в Ямбол:

-Защо участвате в предизборната надпревара в листата на „БСП за България“?

-Защото от години се занимавам с обществена работа, която наред с професионалната ми реализация като лекар ми носи удовлетворение. Защото не мога да предам доверието на хората, които са ме номинирали, на моите другари и на моите съмишленици.

Защото съм млад човек, имам идеи както за младите хора, така и за промяна в модела на здравеопазване в област Ямбол и в цялата държава и мисля, че мога да бъда полезен в Народното събрание. Това е и моята кауза.

-Защо вярвате, че  „БСП за България“ предлага най-добрите решения в сферата на здравеопазването?

-Член съм на БСП от 15 години, а през последните няколко години наблюдавам как на местно и национално ниво партията се подготвя за управление на държавата, отчитайки сериозните проблеми, натрупани през последните 10 г. Готови сме с реални, добре разчетени програми. Ние ще настояваме за няколко ключови промени, за да се подобри здравеопазването:

Премахване на статута на търговски дружества за болниците;

Въвеждане на „защитено лечебно заведение“ в отдалечените райони;

Намаляване на ДДС върху лекарства и медицински изделия на 9%;

Безплатни лекарства за децата;

Електронно здравно досие. Моята лична кауза е мобилни аптеки по селата, за да облекчим максимално хората в малките населени места.

-Защо гражданите на Ямболска област да гласуват за „БСП за България“?

-През последните години като опозиция в Народното събрание БСП първа показа дефектите на управлението на ГЕРБ и на Бойко Борисов. В 45-то Народно събрание тя доказа, че е най-предвидимата, най-сигурната и най-разумната партия, която не се отказва от своите ангажименти, не иска просто да се хареса, а търси реално решаване на проблемите. Считаме, че в промяната, която започна с предходните избори и със сигурност е необратима, е необходимо да има един стабилен участник, предвидим и сигурен. Този сигурен остров в политиката е БСП. Затова и нашият слогън е сигурност в промяната. Да, ние сме за промяна, но нека тя да е сигурна, разумна, мъдра, с перспектива не просто в рамките на следващите две-три години, а с перспектива десетилетия напред.

-Защо да изберат вас за техен народен представител?

-Вярвам в своите сили, вярвам в своята отговорност, досега не съм се отметнал от дадена дума, не съм се отметнал от поет ангажимент. Ако хората ми гласуват доверие, могат да са сигурни, че ще изпълня поетите ангажименти. Познавам проблемите на Ямбол и имам идеи за тяхното решаване. Ако бъда избран за народен представител, през следващите 4 години ще се срещам всяка седмица с жители на област Ямбол и ще насоча усилията си за решаване проблемите на нашия регион.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Емо Каменов изригна срещу Павел и Венци Венц (ВИДЕО)

Емил Каменов, който участваше в Къртицата и стана известен с бруталния си диалект и чувство за хумор, напомни за себе си чрез остра критика срещу Павел и Венци Венц, пише Блиц. Риалити героят скочи остро на рап дуото, потресен от вида на двамата изпълнители и заяви категорично, че те изобщо […]