Д-р Симидчиев: Лекарите нямат толкова нужда от политика, колкото тя има нужда от тях

NetNews

„Лекарите нямат толкова нужда от политиката, колкото политиката има нужда от тях“, смята кандидатът за депутат на „Демократична България“ д-р Александър Симидчиев. В предаването „Лице в лице“ той говори за предстоящите парламентарни избори, за пандемията, мерките и ваксините срещу коронавируса.

„Трябва да има хора, които искат да променят статуквото в нещо по-добро“, смята Симидчиев.

По думите му има плюсовете и минуси на това лекари да влизат в политиката.

„Разликите между колеги сега изведнъж ще започнат да бъдат институционализирани и ще се включват в политически платформи. Медицината е надпартийна дейност. Медицинските проблеми не трябва да се политизират“, смята Симидчиев.

Той определи властта като лупа. „Колкото по-голяма е властта, толкова по-голямо е увеличението. Не човекът се променя, а се виждат неща, които са били там и преди“, каза лекарят.

Според Симидчиев границата между комуникацията с обществото за коронавируса е много тънка. От една страна е крайното отричане на съществуването на вируса, а от друга – прекаленото плашене води до нищоправене и парализа.

Относно мерките срещу коронавируса и отварянето на заведенията, Симидчиев коментира, че би било хубаво да се събират повече данни за какви са нагласите за отпускане, каква прослойка хора посещава заведенията и дали те са рискови. „Ако имаме такава информация, ще можем да управляваме риска много по-добре“, смята той.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ябълката на раздора – военните имоти в Ямбол скараха управници и политици

Военните имоти в бившите „Пехотински казарми” в Ямбол продължават да бъдат актуална тема в публичното пространство и са на път да се превърнат в „ябълка на раздора” между редица управници, политици и общественици, които водят задочни спорове в медиите и социалните мрежи. Поводът за повдигане на така важния за града въпрос бе обявеният от МО търг за продажба на един от имотите за над 5 млн. лв. Търгът бе насрочен за днес, 5 март. От министерството няма информация участвал ли е някой за него и дали теренът е продаден.