Ева Майдел наследник на Мария Габриел в Еврокомисията?

NetNews

Ева Майдел наследник на Мария Габриел в Еврокомисията?

Снимка: архив, БГНЕС

Името на евродепутатката от ЕНП Ева Майдел се спряга в Брюксел като евентуален бъдещ наследник на подалата оставка Мария Габриел, съобщава „Политико“.

Габриел беше еврокомисар по иновациите, изследванията, културата, образованието и младежта. След като подаде оставка, ресорът ѝ беше поет от заместниците на председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен, които го наблюдават – Маргрете Вестагер и Маргаритис Схинас. Вестагер отговаря за иновациите и изследванията, а Схинас – за образованието, културата и младежта, припомня кореспондентът на БНР.

„Ева винаги е била силна по дигиталните въпроси“, пише до „Политико“ чешката евродепутатка и заместник-председател на ЕП Дита Харанзова от „Обнови Европа“. „Ева има всички качества да влезе в обувките на Габриел“.

За да номинира наследник на Мария Габриел обаче, България трябва да има правителство, отбелязва изданието.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Младеж с тротинетка с пукнато ребро след удар в кола

Снимка: БГНЕС Непълнолетен с тротинетка предизвика пътен инцидент във Варна, съобщава БНР. В следствие на това той е с фрактура на ребро и повърхностни рани. Младежът управлявал тротинетка, когато навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал в движещия се в права посока автомобил, информират от Областната дирекция на […]