Европа приключва с двигателите с вътрешно горене през 2035 година

NetNews

За никого не е тайна, че Европейския съюз се стреми да намали замърсяването, а колите като един от най-главните участници в него са изправени пред редица промени. Според изданието Bloomberg, през следващата седмица властите в Европа ще представят документ, който допълнително ще засили промените и ще сложи край на двигателите с вътрешно горене.

Според документа, новите превозни средства трябва да намалят вредните си емисии с 65% до 2030 година, а през 2035 година вредните емисии от новите автомобили да бъдат 0%. Това на практика означава, че през 2035 година Европейския съюз ще сложи край на двигателите с вътрешно горене, както планират да направят и много автомобилни производители.

В изминалите седмици ви съобщихме за решението на Volkswagen и Audi, където производството разработката на двигатели с вътрешно горене и конвенционални нови автомобили вече е към своя край, а подобно решение видяхме и от Ford в Европа, като най-вероятно то ще бъде последвано и от други марки.

От своя страна пък, властите в Европа ще помагат за развиването на инфраструктурата за електромобили, които се очаква и да са най-често срещаните алтернативи на конвенционалните автомобили. Една от мерките ще включва задлъжителен брой зарядни станции, които местните власти трябва да изградят, като освен броят им ще се следи и разстоянието на което ще бъдат те.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ремонтират исторически имот

Община Велико Търново обяви обществена поръчка за предстоящия мащабен ремонт на музей „Възраждане и Учредително събрание“. За обновяване на сградата, в която е приета Търновската конституция, са предвидени близо три милиона лева. Музеят се нуждае от ремонти на покрива, от нови осветителна, отоплителна и климатична инсталация. При смяната на дограмата […]