Експертиза оневини арестувания фен за палежа на полицейския бус

NetNews

29-годишният Стефан Шикеров, който бе арестуван за палежа на полицейския бус в нощта на големия протест с искане на оставката на ръководството на БФС, няма общо с престъплението. Това показва експертизата, представена пред Софийския градски съд, който реши Шикеров да бъде пуснат на свобода срещу гаранция в размер на 500 лева, съобщава бТВ.

В продължение на близо два месеца Шикеров беше държан под домашен арест, а преди това изкара известно време в полицейския арест.

Химическата експертиза по делото показва, че няма следи от запалителни вещества по ръцете и дрехите на младия мъж. Това означава, че той няма как да е запалил буса по време на протеста.

„Според полицаи той е държал факла, отишъл е и я е хвърлил в буса. Следващия път да гледат по-внимателно и да са наясно с нещата, преди да обвиняват невинен човек“, коментира адвокатът на Шикеров Димитър Пенев.

Софийският градски съд обяви, че обвинението срещу Шикеров е разколебано. Магистратите заявиха още, че по разследването се бездейства и от два месеца не е свършено нищо.

Пред съда 29-годишният мъж заяви, че при ареста е бит с полицейска палка, обиждан и заплашван от униформените Шикеров е с чисто съдебно минало, наскоро е станал баща. Той отрича да е участвал в палежа. Защитата му казва, че има видеоклипове, които доказват, че е невинен.

Протестите на феновете срещу ръководството на БФС ще се запомнят с бруталната реакция на столичната полиция. Пред Mediapool 46-годишният Георги К. разказа пред Mediapool за ужасяващия побой, който му е нанесен след мача България – Унгария в „Бар 75“.

Според него полицаите са били дрогирани или най-малкото са взели някакви стимуланти преди да излязат на улицата, за да бият хора. Георги K. разказва, че нападението е било непредизвикано, a твърденията му се потвърждават от показанията на много други хора.

Източник Mediapool.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Казусът "Майчин дом" стига до европейските институции след като българските не видяха нищо "гнило"

Уволнената по скандален начин от „Майчин дом“ през миналата година д-р Елена Георгиева  внесе нов сигнал до институциите, свързан с болницата – този път за замитане на нередности от страна на Комисията за противодействие на корупцията. Тя прави пореден опит да привлече вниманието им към порочни практики при управлението на […]