ЕК с препоръки за евроинтеграцията на Украйна

NetNews

Европейската комисия планира да препоръча на Украйна и Молдова да бъде предоставен статут на кандидатки като символична стъпка напред в дългия процес за членство в Европейския съюз, ако те изпълнят редица условия. Това съобщи агенция Блумбърг позовавайки се на свои източници, предаде БНР.

Според агенцията изпълнителният орган на ЕС ще постави условия на тези страни по отношение на принципа на върховенството на закона, правосъдието и борбата с корупцията.

Очаква се също така комисията да препоръча предоставянето на статут на кандидатка на Грузия, след като тя изпълни няколко допълнителни предварителни условия.

Днес Европейската комисия трябва да изготви препоръки относно статута на Украйна като кандидатка за членство, които държавните и правителствените ръководители на ЕС ще разгледат на 23-24 юни.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Оръжие за Украйна: докъде може да стигне Западът

Три лоста държи Путин за ескалация на конфликта в Украйна: с оръжия за масово поразяване в самата Украйна, чрез кибератаки срещу Запада или с военни удари по територията на НАТО. Третият е най-малко вероятен, пише ФАЦ. Русия ще се натъкне на големи военни трудности в Украйна – верни се оказаха […]