Електромобилите в Дупница ще паркират безплатно

NetNews

Eлектрическите превозни средства /ИЕПС/ и електрическите превозни средства с горивна клетка /ЕПСГК/ в Дупница са освободени от такса за паркиране, гласуваха общинските съветници. Предложението е на кмета на общината инж. Методи Чимев и цели подобряване чистота на въздуха и на градския шум, предаде БНР.

Освобождаването от заплащане е стимул за гражданите и за фирмите да използват изцяло електрическите превозни средства (ИЕПС) и електрическите превозни средства с горивна клетка (ЕПСГК) на територията на община Дупница.

Моторните превозни средства са втори по големина замърсител на въздуха на територията на община Дупница след битовото отопление. Те генерират една от най-високите концентрации на емисиите на фини прахови частици.

Решенето за отпадане на таксата е прието с доста дебати дали това не дискриминира собствениците на моторните коли. Неофициално се коментира, че електромобилите на територията на общината са под 10, но ще се увеличават.

Такива возила ползвали лидерът на ГЕРБ и собственик на транспортна фирма Ивайло Константинов, шефът на РЗИ-Кюстендил д-р Златко Величков, който е дупничанин, и анестезиологът от града д-р Борис Коларов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Рекорден брой смъртни случаи от COVID-19 в Колумбия

Mинистерството на здравеопазването в Колумбия е отбелязало рекордният за страната брой от 540 смъртни случая за един ден, предадоха Xinhua и ТАСС. "На 29 май потвърдихме оздравяването на 19 661 пациенти, 20 494 нови случая на заразяване и 540 смъртни случая", са съобщили от здравното министерство в социалната мрежа Twitter. […]