Ердоган замина за Украйна

NetNews

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган замина тази сутрин на посещение в западноукраинския град Лвов, където ще се срещне с украинския си колега Володимир Зеленски и с генералния секретар на ООН Антониу Гутериш, съобщи Анадолската агенция.

Ердоган ще има двустранна среща със Зеленски в двореца Потоцки и ще обсъди с него всички аспекти на турско-украинските отношения на равнище на стратегическо партньорство.

След разговора Ердоган-Зеленски ще последва тристранната среща с участието на Гутериш. Тримата ще обсъдят стъпките, които могат да бъдат предприети за спиране на руско-украинската война с дипломатически средства и чрез засилване на дейностите по механизма, установен за износа на украинско зърно към световните пазари, се казва в съобщение на турското президентство.

След Украйна в събота генералният секретар на ООН Гутериш ще бъде в Турция, където ще посети Съвместния координационен център в Истанбул по силата на споразумението за износ на украинско зърно от 22 юли.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Бивш прокурорски шеф осъди ВСС за 7000 лева

Бившият шеф на районната прокуратура в Девин (сега териториално отделение) Мария Дамянова осъди Висшия съдебен съвет (ВСС) да ѝ плати 7000 лв. обезщетение за незаконно наказание. Решението е на тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС) и е окончателно, предава „Лекс“. Случаят е от 2016 г. Тогава главният прокурор Сотир […]