ЕС иска да намали зависимостта си от Русия, използвайки Индия

NetNews

Европейският съюз (ЕС) планира да възобнови търговските преговори с Индия, прекратени през 2013 г., за да намали зависимостта си от отношенията с Русия.

ЕС също възнамерява да създаде Технологичен съвет, в който Индия ще стане член. Според събеседниците на агенция Bloomberg задачите на този орган могат да включват обща координация по защита на потребителските данни, общо регулиране на социалните мрежи, както и развитието на дигитализацията.

ЕС и Индия водят преговори за цялостно споразумение за свободна търговия от 2007 г., но през 2013 г. те бяха спрени поради разногласия между страните относно правата върху интелектуална собственост, информационната сигурност в ИТ компаниите и достъпа до определени стоки, например автомобили, до общите пазар. Представители и на двете страни многократно са изразявали желание за възобновяване на преговорите.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Най-скъпите великденски яйца са...

Червеното яйце е най-разпознаваемият символ на големия християнски празник Великден. Според преданието Мария Магдалена поднесла на император Тиберий яйца и му разказала за възкръсването на Христос. Императорът заявил, че ако това е вярно, яйцето, което държи, трябва да стане червено. И то се оцветило в червен цвят. Оттогава през вековете […]