ЕС и НАТО осъдиха решението на Русия, САЩ налагат санкции срещу ДНР и ЛНР

NetNews

ЕС и НАТО осъдиха решението на Русия, САЩ налагат санкции срещу ДНР и ЛНР

Урсула фон дер Лайен. Снимка: БГНЕС, архив

ЕС и НАТО осъдиха тази вечер решението на руския президент Владимир Путин да признае независимостта на Донецк и Луганск. Осъждаме най-решително тази стъпка, която е в ярко противоречие с международното право и със споразуменията от Минск, се посочва в общо изявление на председателите на Европейския съвет и на Европейската комисия Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен.

Още по темата

21 фев 2022 21:45

644

ЕС ще отговори със санкции срещу замесените в това незаконно действие и потвърждава непоклатимата си подкрепа за независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна в международно признатите граници, добавят те.

ЕС и неговите партньори ще отговорят единно, твърдо и решително, в съпричастие с Украйна, се посочва в изявление на председателя на Европейския парламент Роберта Мецола, предаде БТА.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг написа в Туитър, че осъжда действието на Москва. По неговите думи това подкопава усилията за решаване на конфликта. Призоваваме Русия да престане на подклажда конфликта и да избере дипломацията, добавя той.

САЩ обяви налагането на санкции срещу сепаратистки региони на Източна Украйна, предаде АФП. Байдън ще подпише указ, насочен към забрана на инвестициите, търговията и финансирането на ДНР и ЛНР, се казва в съобщение на Белия дом.

Украинският президент Володимир Зеленски е разговарял с президента на САЩ Джо Байдън по време на обръщението на Путин стана ясно от съобщение на Белия дом. Резултатът от разговора не се съобщава.

Британският премиер Борис Джонсън също нарече признаването на сепаратистките региони в Източна Украйна от руския президент Владимир Путин нарушение на международното право и на суверенитета и териториалната цялост на Украйна.
 

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мъж е наръган с нож след скандал в Пловдив

Снимка: БГНЕС Мъж е бил наръган с нож в корема на площадка за разходка на кучета в Пловдив, съобщи bTV.  Пострадалият е настанен в болница и е в стабилно състояние, уточниха от МВР. Нападателят вече е арестуван. Разследващите смятат, че става въпрос за междусъседски конфликт.  Снощи двамата мъже се срещнали […]