Етър спъна Берое и взе първа точка в efbet Лига

NetNews

Новакът Етър Велико Търново успя да сепчели първа точка в efbet Лига след завръщането си в елита на България. В мач от петия кръг на родния шампионат „болярите“ направиха 2:2 срещу Берое Стара Загора в интригуващ двубой между двата тима в старопрестолния град.

Старозагорци дръпнаха в резултата, като в 25-ата минута Франческо Селесте зарадва гостуващите фенове, но три преди края на първата част Мартин Тошев изравни резултата.

Шахрадин Бокхулда пък вдигна на крака домакинските фенове на „Ивайло“ с красив гол в 59-ата минута, но в 79-ата Лусиано Скуадроне изравни резултата и спомогна на беройци да стигнат до точката при визитата си във Велико Търново.

Така вече няма отбор в родния елит, който да няма точков актив, като допреди тази среща такава беше ситуацията при Етър. „Виолетовите“ са 15-и с 1 точка, докато Берое остана трети с 10 точки от пет изиграни мача.

За първи път в богатата си история пък Берое Стара Загора започва официален футболен мач без нито един българин в титулярния списък. Срещата във Велико Търново започна в по-леко темпо от двата отбора, като Берое беше тимът, владеещ малко повече топката. В крайна сметка след първите 10 минути това не доведе до опасни удари към вратата на Мартин Величков.

В 14-ата Мартин Тошев получи топката вляво по нападението на Етър. Бившият нападател на ЦСКА открадна топката от Сейхас и нахлу в полето на госта, след което стреля от малък ъгъл, ала Родриго Ачинели го спря. Пет след това Вили Трибуиле опита мощен изстрел от средна дистанция, ала топката профуча много близо край левия страничен стълб на стража на „болярите“.

В 22-ата Вини Трибуле стреля сред куп от бранители на „виолетовите“ и топката премина край телата им, но не намери очертанията на вратата на Етър. Три по-късно гостите от Стара Загора успяха да ударят първи в срещата, като откриха резултата на „Ивайло“. Густаво Каскардо овладя вдясно и си пое добре топката, след което я прати прекрасно към Франческо Селесте. Той я насочи неспасяемо към вратата на Величков – 1:0 за старозагорци.

Домакините разгърнаха бърза контраакция, а топката беше пратена вдясно с извеждащ пас към Кольо Станев. Той шутира, но Ачинели отрази. Топката се насочи към Димо Бакалов, който имаше шанс да изравни отблизо, но страхотна намеса на Каскардо предотврати гол за „болярите“.

Девет преди края на първото полувреме Мартин Моран получи топката, която беше изчистена от наказателното поле на Берое. Той стреля силно, но отново неточно. Великотърновци наложиха натиск, който донесе резултат в 42-ата минута от двубоя. Георги Ангелов намери с превъзходно подаване вляво по нападението капитана Крум Стоянов. С опита си той намери включилия се Тошев в наказателното поле на Берое и с глава отблизо той изравни – 1:1.

Домакините осъществиха пълния обрат в срещата в 59-ата минута от двубоя. Стоянов центрира в наказателното поле на Берое, а топката беше свалена с гърди от Кольо Станев. Той върна към Шахредин Букхолда, който отпарви мощен удар с левия крак, който не остави никакви шансове на Ачинели за реакция – 2:1.

В 67-ата Дамян Йорданов, който влезе в игра преди секунди, отправи удар към вратата на Етър, но топката не беше пратена точно и излезе аут. Тринадесет преди края Берое изравни. Старозагорци изпълниха свободен удар и Селесте центрира към Франко Рамос. Той се извиси в наказателното поле на „болярите“ и с глава даде успореден пас пред вратата на Величков. Нито един бранител на домакините не действа добре, за да изчисти и Лучано Скуадроне отблизо изравни резултата – 2:2.

В 80-ата Вини Трибуле получи в наказателното поле на Етър с гръб и се обърна край двама бранители на „виолетовите“, след което нападателят шутира, но Величков спаси. В последната минута Мартин Моран на два пъти опита удар към вратата на Берое. Първият беше блокира, но втория не, ала за негово съжаление тя не навести съперниковата врата.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Украйна постига успехи край Бахмут. Русия атакува Одеса

Украйна съобщи за отвоюване на част от района край Бахмут. Според Киев Русия отново е атакувала големи украински градове с безпилотни самолети и ракети. Украинските войски напредват и си възвръщат територии в близост до град Бахмут в Източна Украйна, съобщават от Киев. Общо украинската армия си е възвърнала 40 квадратни […]