Жена уби коте пред очите на деца (ВИДЕО)

NetNews

Отново жестокост към животни. Възрастна жена от Берковица хвърлила няколко пъти две малки котета срещу парапет на тераса в жилищен блок, при което едното починало. Всичко това се случило пред очите на деца, които преди това си играели с животните.

Следите кръв по терасата на Александрина Миленкова от квартал „Стара планина“ все още стоят. Жената си била у дома, когато детето ѝ я повикало, защото съседката хвърля на терасата им две котета.

„Тя започна да ги хвърля нагоре. Аз бях на колене и се опитвах да ги хвана, но не успявах. Падаха долу и тя пак ги хвърляше. Така няколко пъти и ги блъскаше в цимента“, спомня си Александрина. След ударите едното коте издъхнало, а другото успяло да се спаси, съобщава Нова тв.

„Успях да хвана точно това, което умря в ръката ми. Хванах го и то беше цялото в кръв. Другото се закачи с нокти, сви се в ъгъла и не го закачахме до вечерта“, казва още свидетелката на насилието.

Съседи разказват, че преди това животните са блъскани в циментов бордюр и са душени. Даниел Михайлов си спомня, че агресивната към животни жена хванала котките за задните крака и започнала да ги бие. „Аз виках по нея. Казах, че ще скоча от терасата. Други хора също излязоха, започнаха да хвърлят кой каквото намери от вкъщи“, разказва съседът.

Възрастната жена първоначално отрече да е пипала и удряла котките, но след това разказа и своя версия за случилото се. След като животните били в дървата ѝ за огрев пред гаража и тя се опитала да ги извади, едно от тях я захапало за пръста. „Кръвта течеше по ръката ми. Хванах го за опашката и за краката, шибнах го няколко пъти и то ме пусна“, разказа Славка Ангелова.

Всичко се случило пред очите на децата, които играели наоколо. „Пулсът на моето дете беше 130. Получи аритмия и едва го успокоих. След това три дни не поиска да излезе навън и ми каза, че ще убие и него, както котетата“, споделя Александрина Миленкова.

По случая е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт на гръбначно животно. Глобата за нарушителя е от 1000 до 5000 лева или лишаване от свобода до 3 години.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Пътуващите от ЕС ще трябва да кандидатстват за разрешение да влизат във Великобритания

Великобритания планира от 2024 г. да въведе „безконтактно“ преминаване на границите на британските летища, съобщи министърът на вътрешните работи Прити Пател. Какво означава това? То ще позволи на някои пътници да влизат в страната, без да използват електронния паспортен контрол или да разговарят със служител на граничната служба. Вместо това […]