Жителите на Грозни настояват да се забранят концертите на Киркоров в Кавказ заради подигравка с кръста

NetNews

След еднозначно подигравателния танц на руския поп певец Филип Киркоров на кръста, жителите на град Грозни поискаха властите да забранят концертите на артиста в целия Кавказ, съобщава Mash.

Сайпудин Гучигов, лидер на движението „Нашият дом е град Грозни“, каза, че мюсюлманите ще защитават православните си братя, защото заедно с ислямския свят те защитили пророка Мохамед от подигравките на карикатуристите. Участниците в движението колективно се обърнали към служители от Министерството на културата и написали изявление до губернатора на Ставрополския край да забрани подиграватебните концерти на Филип Киркоров, пише Мослента.ру.

През май Киркоров изнесе голям концерт в Кремълския дворец в Москва по случай рождения си ден. По време на песента „Мария Магдалена“ той се качва на разпятието и танцува върху него. Видеото попадна в мрежата, след което предизвика остра и бурна реакция сред руснаците – християни и мюсюлмани. Социалните мрежи гръмнаха с протести за неуважителното и подигравателно отношения на певеца към кръста и към религията като цяло, пише изданието moslenta.ru.

По-рано, на 6 май, Киркоров публично се извини за танца си. В социалните мрежи той обясни, че нямал представа, че номерът му може да нарани или обиди нечии чувства. Той поясни, че не е вложил зли или богохулни намерения в режисурата на спектакъла му. „За мен, като вярващ, религиозните светилища са изключително важни и почитани“, пише той.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Fibank предлага ипотечен кредит с лихва от 2.3%

Fibank (Първа инвестиционна банка) предлага промоционален ипотечен кредит с изключително атрактивна лихва от 2.3%. Срокът за погасяване е до 35 години. Кредитът е до 90% от пазарната стойност на избрания от клиента имот. При предсрочно погасяване след изплащането на 12 месечни вноски – не се дължи комисиона. Πъpвa инвecтициoннa бaнĸa […]