Забрана застроителство в Созопол, Царево и Ахтопол

NetNews

Забрана застроителство в Созопол, Царево и Ахтопол

Снимка БГНЕС

От днес влиза в сила лятната забрана за строителство в Царево и Ахтопол. Това стана ясно от заповед на кмета Георги Лапчев.

Забраната за Царево и Ахтопол е в сила до 1 октомври. За селата Лозенец, Варвара, Синеморец и Резово тя е от 1 юни и важи до същия период. Това ограничение е и за землищата на двата града, извън населените места.

Забраната не се прилага за важни общински проекти, техническа инфраструктура и проекти по оперативни програми. Допускат се и неотложни аварийни ремонти.

Забранява се и влизането на тежка строителна техника, с изключение на такава за поддръжка на уличната мрежа или ако дейностите са по проект.

Обиколният маршрут за Царево е през гробищния парк и пречиствателната станция.

Въведена е и заповед  за забрана на строителство през летните месеци и в Община Созопол и ваканционното селище „Дюни“, считано от днес до 1 октомври. В забраната са включени и вътрешни довършителни дейности.

В този срок следва да се извършат ограждане и обезопасяване на строителните обекти, както и да се изчистят тротоарите и уличните платна около строежите.

Спира се извършването на строително монтажни работи и в курортните територии и къмпингите в рамките на общината.

 

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ивет Горанова и още 2 шампионки искат от МОК връщане на каратето като олимпийски спорт

Олимпийските шампионки по карате от Игрите в Токио 2020 – Ивет Горанова (до 55 кг), Йована Прекович (до 61 кг) и Фериал Абделазис (над 61 кг) поставиха началото на поредица от инициативи за връщане на каратето в олимпийската програма. Те настояват това да стане на олимпиадата в Лос Анджелис през […]